Megjelent kiadványaink

Menachem Meron: Az élő Biblia.

Az élő Biblia
Prédikációk ( Budapest: Gabbiano Print Bt.,1999 )

Az Izraelben élő magyar származású rabbi az Új Kelet című izraeli újságban ismerteti hétről-hétre az aktuális Hetiszakaszt, vagyis Mózes Öt Könyvének hetekre bontott részeit. Ezeket szombatonként a szertartás legfontosabb részeként olvassák fel a zsinagógákban.

A szerző azt vallja, hogy nemcsak tiszteletből kell időről-időre felolvasnunk a háromezer éves mózesi Tant, hanem mert mondanivalója a mához is szól, maga az élő valóság: "… nem az égben és nem a tengerentúl, hanem nagyon közel van hozzád az ige: a szájadban és szívedben, hogy megtegyed".

A Szentírás nyomán igen sok aktualitás jut a szerző eszébe, melyek a napi eseményekhez, a mai élethez kapcsolódnak. Menáhem Meron - a Budapesti Rabbiképző Intézet - ma Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem - egykori növendéke minden írásában annak a meggyőződésének ad hangot, hogy a Tóra útmutatása mára is érvényes, kimeríthetetlen forrás. Magyarázatai, melyek korunk emberéhez szólnak, ezeket az útmutatásokat érthetően, jól követhetően, tanulságosan tárják az olvasó elé.

Vissza.